Pan de espelta integral con mezcla de semillas
Hey everyone, it is Brad, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Pan de espelta integral con mezcla de semillas. One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.
Pan de espelta integral con mezcla de semillas is one of the most popular of current trending foods in the world. It is enjoyed by millions every day. It is easy, it is quick, it tastes delicious. They're fine and they look wonderful. Pan de espelta integral con mezcla de semillas is something which I have loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Pan de espelta integral con mezcla de semillas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pan de espelta integral con mezcla de semillas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pan de espelta integral con mezcla de semillas is 1 pan de molde rectangular. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Pan de espelta integral con mezcla de semillas estimated approx 1 hora y tiene reposo.
To get started with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Pan de espelta integral con mezcla de semillas using 6 ingredients and 12 steps. Here is how you can achieve that.
🔸Receta tomada de otra que tengo sin semillas y otro formato.
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Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pan de espelta integral con mezcla de semillas:
- 500 g harina de espelta integral
- 7 g levadura seca de panadería
- 1 poco mezcla de semillas
- 10 g sal
- 400 ml agua templada
- 2 cucharaditas azúcar
Instructions to make to make Pan de espelta integral con mezcla de semillas
- Ingredientes
- El proceso de reposo depende de la temperatura en ese momento.
- En un medidor echar el agua y templar en el Microondas, se sabe que esta templada cuando metes un dedo y no quema.
- Llenar un vaso con 1/3 de esa agua y reservar el resto. Al vaso le añades el azúcar y la levadura, mezclar muy bien y dejar reposar hasta que suba hasta el borde del vaso. Según la receta entre 5 y 10 minutos, a mí me subió antes pues era verano y hacia 40ºC, así que vigilar y no te confíes del tiempo.
- En un bol, echamos la harina, la sal, y las mezcla de semillas al gusto y mezclar bien.
- Le añadimos el contenido del vaso, una vez fermentado y lo mezclamos con la harina, y le vamos añadiendo el resto de agua, y mezclando bien, echando toda si la admite. Yo suelo mezclarlo con el brazo amasador unos 5 minutos, hasta que se despega del bol. Sino pasas la masa a una encimera y la amasas unos 3 minutos hasta obtener una masa homogénea.
- Coger un molde rectangular y forrar con papel de horno, echar en el fondo un poco de harina y echar la masa si quieres puedes echarle mezcla semillas por encima, eso es optativo.
- Tapar el molde con un paño y dejar reposar hasta que suba la masa hasta el borde del molde, según la temperatura, puede tardar, 1 hora o más.
- Una vez doble el volumen, calentar el horno a 220ºC con calor arriba y abajo. Meter el molde y taparlo con papel de horno mojado bajo el grifo.
- Hornear durante 10 minutos a 220ºC y luego bajar la temperatura a 180ºC durante 15 minutos, quitar el papel de horno y dejar 10 minutos más para que se dore por encima.
- Sacar del horno y dejar enfriar el pan sobre una rejilla, para que se termine de hacer por dentro y no quede húmedo.
- Luego puedes cortarlo como hice yo y lo congele, para tomarlo según quiera.
As your experience as well as self-confidence expands, you will find that you have more natural control over your diet as well as adjust your diet plan to your personal tastes gradually. Whether you intend to offer a recipe that makes use of fewer or even more active ingredients or is a little bit essentially spicy, you can make easy adjustments to achieve this goal. Simply put, begin making your dishes in a timely manner. When it comes to fundamental cooking abilities for newbies you don't require to learn them yet just if you understand some basic food preparation methods.
This isn't a total overview to quick and also easy lunch recipes but its excellent something to chew on. Ideally this will obtain your imaginative juices moving so you can prepare tasty dishes for your family without doing too many square meals on your trip.
So that's going to wrap it up for this exceptional food Simple Way to Prepare Award-winning Pan de espelta integral con mezcla de semillas. Thanks so much for your time. I'm confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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